De Wonderboom is er weer

Vanaf woensdag 13 december staat er weer een Wonderboom voor de deur bij De Katrol en Speel-o-theek leuk leren 010 aan de Brede Hilledijk 86. Met steun van verschillende fondsen en dankzij speelgoeddonaties vanuit heel de stad is het ook dit jaar weer mogelijk om kinderen ‘een cadeautje te laten plukken’ uit de Wonderboom. De Wonderboomactie duurt een volle week. Vanaf 13 december tot aan 20 december worden er dagelijks speelgoedjes en knuffels aan de takken gehangen van de dan nog onversierde Opzoomerboom, waarmee de kale boom wordt omgetoverd tot een echte Wonderboom. Het doel van de Wonderboom is om zo veel als mogelijk speelgoed, knuffels en cadeautjes bij kinderen thuis uit in onze omliggende wijk(en) in Rotterdam Zuid te krijgen. Helaas is het namelijk niet voor iedere Rotterdammer vanzelfsprekend om in de dure decembermaand ook nog eens cadeautjes te kunnen kopen. De Katrol en de fondsen dat elk kind een cadeautje verdient en zijn daarom het initiatief Wonderboom gestart, die dit jaar alweer voor de derde keer plaatsvindt. De Wonderboom hangt de komende tijd vol met geschenken en presentjes voor kinderen van alle leeftijden. Deze presentjes zijn zorgvuldig (waterdicht) ingepakt en van een feestelijke lint voorzien. Langslopende stadsgenoten en ook kinderen kunnen tijdens hun wandeling langs de Wonderboom een cadeautje voor zichzelf of voor een ander kunnen ‘plukken’. Zo willen de fondsen en De Katrol zorg dragen voor extra speelplezier in de aankomende kerstvakantie bij alle Rotterdamse kinderen thuis.
 

7 dagen Wonderboom met ruim 1000 cadeautjes ter ere van 16 jaar De Katrol
Ter ere van het 16-jarige lustrum van Stichting De Katrol wordt de Wonderboom ook dit jaar weer extra feestelijk. In de dagen voor het Kerstsoepie (toevallig ook de verjaardag van de Stichting) wordt er elke dag om 16:00 uur nieuwe Wonderboom-geschenken in de Wonderboom gehangen. In de weekenden zal de Wonderboom rond 10:30 gevuld worden. De buren van de Brede Hilledijk dragen er zorg voor dat de boom ook in de weekenden goed gevuld gaat worden. De Wonderboom actie duurt tot aan het Kerstsoepie op 20 december 2023. De Wonderboom wordt mogelijk gemaakt door Sint Laurensfonds, VSB fonds, Volkskracht, Oranjefonds en KNR projecten in Nederland, die De Katrol steunen en dankzij de vele stadsgenoten die dit jaar speelgoed hebben gedoneerd aan Speel-o-theek leuk leren 010.

 

Kerstsoepie en de mooiste boom
De Wonderboom blijft staan tot aan het ‘Kerstsoepie’. Traditiegetrouw sluit De Katrol dan met haar buren het (werk)jaar af door samen de Opzoomermee-kerstboom te versieren en zo om te toveren tot de mooiste kerstboom van Rotterdam. Elk jaar wordt de Opzoomermee-boom, een geschenk van de Gemeente Rotterdam en Opzoomermee aan de stad, versierd met kerstversieringen door de kinderen geknutseld in de Speel-o-theek. Het Kerstsoepie vindt plaats op woensdagmiddag 20 december aan de Brede Hilledijk 86 (tegenover De Katrol) om 13:30 uur beginnen wij met het versieren van de boom en vanaf 15:00 uur is er een heerlijk soepje (uiteraard vega en/of halal) en warme chocolademelk met slagroom voor de kinderen. Het Kerstsoepie duurt tot 17:00 uur en dan hebben wij, samen met onze buurtbewoners, de Opzoomermeeboom omgetoverd tot de mooiste boom van de Afrikaanderwijk. De versierde Opzoomermeeboom blijft staan tot aan 6 januari en is te bewonderen aan de Brede Hilledijk, bij metro Rijnhaven.