Buitenspeeldag 2016

Op woensdag 8 juni is het weer zover: Nationale Buitenspeeldag! Dankzij de steun van het Sint-Laurens Fonds organiseert stichting De Katrol en Speel-o-theek leuk leren 010 een buitenspeeldag in de Afrikaanderwijk. Van 14:00 uur tot 17:00 uur zijn er allerlei leuke en actieve buiten speel activiteiten voor zowel jong als oud te doen in de Afrikaandertuin (tussen de Rotterdamse munt -Hilledijk-, Jacominastraat, Paul Krugerstraat en het zwembad Afrikaanderplein). Samen met onze (wijk)partners Hogeschool Rotterdam, TOS, BuurtLab, Opzoomermee en Creatief beheer, maken wij er een leuke en speelse dag van met als thema: Buiten spelen is gezond! Kom lekker buiten spelen en neem je ouders, opa’s en oma’s, vriendjes en vriendinnen ook gezellig mee. Er zijn allerlei leuke spelletjes en activiteiten die je kunt doen zoals: een springkussen, mega twister, estafettes, badminton, touwtje springen, oudhollandse spellen en nog veel meer. 

Kom lekker spelen en laat je voorlezen of kies een leuk kinder(zwerf)boek uit. Houd jij meer van knutselen en kleuren, dan kan dat natuurlijk ook. Buitenspelen is hartstikke leuk en gezond voor iedereen!
De buitenspeeldag is natuurlijk niet compleet zonder de voorrondes van het ORK stoepranden. Schrijf je in en speel mee. Wie weet heb jij wel een finaleplaats voor de tweede editie van het Open Rotterdamse Kampioenschap (ORK) stoepranden op 20 augustus 2016, op het Grote Kerkplein van 13:00 tot 15:30. Wie weet win jij dan wel de felbegeerde beker en de gouden stoeprand!
 

Ook volwassenen hoeven zich die dag niet te vervelen. Zij kunnen met hun kind(eren) alle activiteiten en het stoepranden meedoen. Ook de Camper Expeditie Gezond op Zuid is present met medewerkers van sport, zorg- en welzijnsorganisaties. Hier kan je allerlei informatie krijgen over voeding en sport,-en beweging. En kan jij een gratis gezondheidscheck laten doen.

Dus komt allen! Het wordt een gezellige dag om buiten te spelen in de Afrikaandertuin.