Skip to main content

Startpagina  Organisatie  Werkwijze  Ouders  Studenten  Scholen  Speel-o-theek  Nieuws  Contact   
Bestuur > Ankerfiguren >  
Organisatie
 
De Katrol is ontstaan in Oostende. In 2007 is gestart te Rotterdam in enkele wijken van Charlois en Delfshaven. In 2009 volgde Feijenoord. In 2009 en 2010 bouwt De Katrol haar dienstverlening uit en laat een kwaliteitsonderzoek uitvoeren. In 2011 wil De Katrol een structurele voorziening zijn in achterstandswijken.
 
De stichting heeft een bestuur en vijf zogenoemde ankerfiguren in dienst. Ankerfiguren zijn professionele social workers, die ieder 20 gezinnen en de daarin aanwezige kinderen ondersteunen. Ook begeleiden zij elk 20 studenten in hun werk. Een van de ankerfiguren heeft coördinerende taken. Het bestuur bestaat uit zes leden afkomstig uit de wereld van onderwijs, onderzoek, sociaal werk en communicatie.
Stichting De Katrol wordt in 2012 deels gefinancierd door de deelgemeenten Charlois en Feijenoord. Particuliere fondsen leveren daarnaast een grote bijdrage aan de financiering.

De Hogeschool Rotterdam zorgt voor de begeleiding van de studenten en de stages. Ook stelt de Hogeschool faciliteiten ter beschikking voor de stagiaires en de ankerfiguren.
 
Een aantal basisscholen brengt De Katrol actief onder de aandacht bij de leerlingen. Welke scholen dit zijn kunt u nalezen onder het kopje scholen.
 

 

Voor informatie: mail naar info@dekatrol.nl